Svetovalnica "Izštekaj se"

Brezplačno svetovanje

Nudimo individualno pomoč in podporo, v živo in na daljavo.

V okviru svetovalnice nudimo brezplačna svetovanja brez čakalnih dob za posameznike s težavami na področju prekomerne in škodljive rabe zaslonskih tehnologij in njihove ključne bližnje. Na nas se lahko obrnejo tudi tisti, ki se zavedajo, da na spletu preživijo veliko časa in jih je strah, da bi se iz tega razvila zasvojenost.

Uporabnikom pomagamo prepoznati znake zasvojenosti in jih poučimo o uravnoteženi in koristni rabi. V sklopu programa uporabnikom nudimo tudi pomoč pri vključevanju v resnično življenje (navezovanje stikov, spodbujanje zdravega življenjskega sloga).

Socialnemu vključevanju uporabnikov pripisujemo velik pomen, saj gre pogosto za introvertirane ali socialno izključene osebe, predvsem mlade, pri katerih se težave razvijejo prav v obdobju največjih potencialov in razvoja. Na voljo smo tudi vsem ostalim, ki se jim porajajo vprašanja v zvezi s prekomerno rabo zaslonskih tehnologij.

Svetovanja potekajo individualno, izvajamo jih v varnem prostoru. Naš cilj je, da v svetovalni proces v čim večji meri vključujemo ključne bližnje osebe, po potrebi pa tudi druge strokovnjake (psihiatri, šolska svetovalna služba itd.). Ciljna skupina so predvsem otroci in mladostniki, ki imajo težave s prekomerno in škodljivo rabo zaslonskih tehnologij.

Svetovanja so za uporabnike brezplačna, v proces se lahko prostovoljno vključi vsak, ki ima težave. Posebnih pogojev za vključitev ni, razen podpisa dogovora o vključitvi. Na uvodnem razgovoru uporabniku podamo konkretne informacije o programu, opredelimo težavo, se spoznamo in odločimo za vključitev v svetovalni proces. Na prvih srečanjih se osredotočamo predvsem na vzpostavitev varnega prostora in svetovalnega odnosa, v nadaljevanju pa sestavimo individualni načrt. Srečanja se odvijajo predvidoma kontinuirano vsak teden, v nekaterih primerih pa so občasna, tj. dvakrat na mesec ali enkrat mesečno. 

Svetovanja potekajo v skladu s Kodeksom etičnih načel v socialnem varstvu.

Svetovanja izvajamo v Mariboru in Murski Soboti:

  • Svetovanja v Mariboru (svetovalnici MB1 in MB2, Ob železnici 16) potekajo po predhodnem naročanju od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro, en dan v tednu pa tudi v popoldanskem času (po predhodnem dogovoru). 
  • Svetovanja v Murski Soboti (Slovenska ulica 44, bivši CSD) potekajo ob četrtkih po predhodnem dogovoru.

Za telefonski posvet, informacije in naročanje smo na voljo vsak delovni dan med 9. in 15. uro v sprejemni pisarni na naslovu Ob železnici 16 v Mariboru oziroma na telefonski številki 031 850 500. Pokličete lahko tudi brezplačno številko 080 2016, naš elektronski naslov pa je info@steker.si.

 

 

ELEKTRONSKI NASLOV

info@steker.si