V torek, 21. 9. in sredo, 22. 9. je ekipa Centra Šteker gostovala na Šolskem centru Slovenske Konjice-Zreče, kjer smo za 2. letnike gimnazijskih in strokovnih programov izvajali delavnico na temo video iger z naslovom Let's Play a Game oziroma Drugačna igra. 

Prvi dan smo obiskali gimnazijo v Slovenskih Konjicah, kjer smo delavnico izvedli v dveh zaporednih terminih, medtem ko smo drugo dopoldne preživeli na Srednji poklicni in strokovni šoli Zreče in jo uspešno izpeljali še v treh razredih. Obenem smo z obiskom tudi otvorili gostovanja našega centra na regijskih šolah v letošnjem šolskem letu. 

Let's Play a Game / Drugačna igra je delavnica o zasvojenosti z video igrami. Zasnovana je na konceptu kviza, ki skozi različna vprašanja s področja igričarstva in video iger nasploh seznanja z zdravimi in nezdravimi vzorci igranja. Udeleženci v skupinah tekmujejo za točke in se s tem učijo bolje prepoznavati znake prekomernega igranja in rabe digitalnih tehnologij, delavnico pa zaokrožujejo praktične in miselne igre.

Za več informacij o tej in naših drugih delavnicah si oglejte preostalo ponudbo ali pošljite povpraševanje.

Hvala Šolskemu centru Slovenske Konjice-Zreče za sprejem in sodelovanje!